Biti bolj v stiku s seboj!

Živimo v družbi, kjer je vse usmerjeno na ven. Vse se dogaja okoli nas, za nas, izven nas, … Tako zelo smo vpeti v naglico sveta, da pozabljamo na notranji mir in osrediščenost v sebi. Kako torej bolj prisluhniti sebi in svojemu telesu? Kako rešitev iskati znotraj sebe namesto zunaj? V tem članku imam za vas spodbudo in pa nekaj praktičnih usmeritev!

Vase, namesto ven

Fizična bolečina je govorica telesa, ki nam sporoča, da nekaj ni v svojem naravnem stanju. Pomembno je, da to bolečino naslovimo. Ste se že kdaj ustavili in z bolečino obsedeli? Ko v miru vse čute usmerimo v bolečino in se vanjo dejansko potopimo, nas lahko preseneti. Morda se v njej skriva kakšno ujeto čustvo. Morda bolečina zbledi takoj, ko jo začutimo. Morda pa boste s tem dejanje bolje zaznali, zakaj ja ta bolečina tam in kako si lahko pomagate. Torej, namesto bega pred bolečino poskusite z njo najprej obsedeti, se vanjo potopiti in ji prisluhniti. To seveda lahko storite s kakršnokoli bolečino, tudi čustveno.

Kaj sporoča bolečina?

Sporoča lahko marsikaj. Navajam le nekaj primerov in izkušenj. Bolečina v križu zelo pogosto sporoča, da je nekaj stisnjeno. Bodisi gre za disk, ki pritiska na hrbtenjačo ali pa gre za druge strukture hrbta (npr. kosti, mišice), ki utesnjujejo živčne poti. Bolečina je lahko posledica giba oz. poškodbe ali pa posledica kumulativne »zlorabe« telesa z načinom sedenja in gibanja. V vsakem primeru je lahko nežen razteg hrbta zelo blagodejen. Veliko pa naredi dobra fizična postavitev telesa, ki telesu omogoča sproščenost in pokončnost.

Pot nazaj k izvoru

Tako kot za človeško zavest velja, da bolj, kot gremo vase, bolj lahko začutimo svojo širino in enost. Podobno je tudi z izvornimi znanji. Izvorna znanja o tem, kako je človeško telo genetsko zasnovano in kako je naravno postavljeno, je bogato znanje na poti preseganja bolečine v hrbtu. Naj vas tu spodbudim. Iščite vzroke. Spremenite svojo držo ali načine, kako delujete in rešili boste problem.

Moj učitelj meditacije, Samuel Sagan, je lepo povedal: »Človek se ne spremeni s tem, da reši svoje probleme, ampak svoje probleme lahko razreši, ko se spremeni.« Hmm, nekaj za v razmislek. Se strinjate z napisanim, ali bi radi sami kaj dodali? Vabljeni, da pokomentirate v komentar spodaj!

Vsebine za v podporo

Upam, da vas je članek spodbudil in vam dal novih idej! Lepo vabljeni, da za več informacij obiščete kakšno od mojih izobraževanj, ki jih ponujam, med njimi je tudi individualno raziskovanje podzavesti.

Vsekakor tudi vabljeni, da se mi pridružite mojemu Youtube kanalu, kjer so na voljo vedno zanimive vsebine. Te vas spodbujajo k izboljšanju telesne drže in skrbi zase.

Naj vam znanje dobro služi! Pokončno in sproščeno naprej!

Sabina Blumauer, učiteljica Gokhale metode, IST pratitioner, Life&Bussiness Coach

Knjiga - Rešite se bolečin v hrbtu

Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih!

Kliknite spodnji gumb in si prenesite brezplačno poglavje iz knjige! Spomnite se, kako je bilo, ko vas ni bolelo!