Gokhale Metoda

Nad bolečine v hrbtu

Obstaja metoda, ki vam lahko da vse odgovore o dobri telesni drži ter vam preda znanje in moč za odpravo nepotrebnega trpljenja zaradi bolečin v hrbtu ali sklepih. Bi jo želeli preizkusiti?

Gokhale metoda je učinkovit sistem za odpravo bolečin v hrbtenici in sklepih, ki temelji na naši primarni telesni drži in gibanju. Z nežnim fizičnim usmerjanjem, podprtim s teorijo, nas uči kako udobno prilagoditi sedenje, spanje, stanje, prepogibanje, dviganje težkih bremen in hojo ter s tem hrbtenico razbremeniti 24 ur na dan. Podprta s antropološkimi študijami nas vrača k strukturni integriteti naših prednikov, majhnih otrok in populacij po svetu, ki težav s hrbtenico nimajo. Omogoča nam, da si povrnemo aktivno življenje brez bolečin. Učinki so pogosto takojšnji in doživljenjski.

Po šestih enournih srečanjih sem se počutila preoblikovano. Pristop je osupljivo preprost in nudi takojšnje rezultate. Program podpiram z vsem srcem.

Deirdre Stegman, dr. med. Zdravstvena ustanova Palo Alto, Kalifornija

Gokhale metoda -Brian pred in po tečaju

Rezultati, ki jih lahko pričakujete v svojem mišično-skeletnem sistemu:

  • zmanjšanje ali odprava bolečin v hrbtu, vratu, sklepih,

  • preventivna zaščita hrbtenice,

  • več energije in fleksibilnosti, izboljšanje prekrvavitve,

  • večja moč in odpornost na stres,

  • zmanjšanje posedanja, napetosti in degeneracije,

  • prihranitev časa z vključitvijo telovadbe v vsakodnevna opravila,

  • izboljšanje izgleda in samozavesti,

  • pozitiven učinek na sledeče težave: hernija diska, išias, stenoza, skolioza, osteoporoza, bolečine v sklepih, osteoartritis, sindrom piriformisa, glavobol, fibromialgija, bursitis, poškodbe zaradi ponavlajočega stresa, bolečine v vratu, ramenih, hrbtu, kolkih, kolenih, gležnjih, stopalih.

Večina bolečin nastane zaradi slabe telesne drže in nepravilnega gibanja.

Gokhale metoda nas zato uči, kako ponovno vzpostaviti primarno in naravno telesno držo in tako zmanjšati ter odpraviti bolečine.

“Ko sem se odločila za ta tečaj, nisem imela vloženih veliko upov vanj, da bo prinesel kašno spremembo, ampak sem se kljub temu odločila, da poskusim. Že po prvem srečanju se je moje mišljenje hitro spreobrnilo, saj sem po dolgem času iskanja končno našla metodo, ki poskuša sistematično rešiti problem bolečin v križu. Metoda ti namreč ne ponudi le nekaj vaj, ki jih naj bi delal pol ure na dan, nato pa na svoje telo popolnoma pozabil, temveč ti daje celoten vpogled na tvoje gibanje, sedenje, ležanje itd. Nauči nas kako svoje mišice in na sploh celotno drža uporabljati v naše dobro, da s telesom sodelujemo in ne bojujemo. Še posebej všeč mi je, da zahodne kulture, kjer vlada predvsem veliko sedenja, ne obravnava kot jamo brez izhoda, temveč kot izziv, ki ga lahko brez težav premagamo. Vsakdo, ki misli, da je v brezupnem položaju glede bolečin, ki naj bi bile neizogibne, mora poskusiti to metodo.” Nina S., 17-letna srednješolka

Gokhale Metoda v medijih

Pogovor s strokovnjakom

Kako premagaš bolečine v hrbtu, vratu in križu

Na obisku pri Lili Sorum (ETV)

Kaj je Gokhale metoda?

Oddaja Preprosto naravno

Bila sem gostja v oddaji Preprosto naravno.

Find your primal posture and sit without back pain

Posnetek TedX govora Esther Gokhale.

Članki v revijah:

Revija Iskreni.net, 18.9.2015

Revija Onaplus (Delo.si), 13.07.2019

Revija Pomagaj si sam, 27.1.2020

Portal Omisli.si, 1.10.2021

Portal MojaObčina.si, 17.1.2022

Portal Neodvisnost.si, 2019-2022

Revija Študent, 28.9.2016 in 23.11.2016

Knjiga - Rešite se bolečin v hrbtu

Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih!

Kliknite spodnji gumb in si prenesite brezplačno poglavje iz knjige! Spomnite se, kako je bilo, ko vas ni bolelo!