Bolečina v hrbtu je problem, s katerim se sreča skoraj vsak posameznik

Bolečina v hrbtu ima veliko vzrokov – pojavi se lahko kot posledica slabe drže, zaradi poškodbe pri dvigovanju težjih stvari, prekomerne obremenitve,  naprezanja mišic, hernije ali pa kakšne druge bolezni. Prizadene lahko različne dele hrbta, kakor tudi druge predele telesa, kot so zadnjica in noge.

Bolečina v hrbtu je postala vse bolj razširjena in vseprisotna v današnjem svetu. Zdravje hrbtenice je ključnega pomena, saj le ta nadzoruje vitalne funkcije telesa – je tista, ki zagotavlja strukturno podporo našemu telesu in nam pomaga vzdrževati pokončno držo. Medtem ko bi se večino težav dalo nasloviti z zelo preprosto rešitvijo, pa ponavadi ljudje zaradi prezaposlenega tempa bolečine v hrbtu naslavljajo z zgolj temporarnimi rešitvami, ki pa lahko stanje le še poslabšajo.

bolečine v križu kaj pomaga

 

Bolečine v križu – kaj pomaga?

Mnogo vsebin na spletu skuša odgovoriti na vprašanje, kaj narediti, ko vas zagrabijo bolečine v križu. Samopomoč je ponavadi prva, na katero se posameznik obrne, preden se odloči za posvet s strokovnjakom in nemalokrat se zgodi, da ljudje svojo slabo telesno držo poskušajo popraviti s telovadbo, a s tem situacijo ponavadi le še poslabšajo. Ko nas prizadenejo bolečine v hrbtu, se marsikomu v glavi pojavi vprašanje: »Kaj pomaga?«

Ko se začnete zares pogljabljati v to vprašanje, vas ponavadi pot pripelje do odgovora, ki se glasi: zdrava telesna drža. Gokhale metoda uporablja princip primarne telesne drže in vaje za hrbtenico, zato da obnovi prvotno strukturno celovitost telesa in zmanjša bolečine v hrbtu.

Tisti, ki se poslužujejo metode, v svoje vsakdanje življenje vpeljujejo kinestetično in zdravstveno vzgojo in tako spreminjajo globoko zakoreninjene navade glede drže v gibanju in mirovanju.

gokhale metoda

 

Z Gokhale metodo bo bolečina v hrbtu postala stvar preteklosti

Zdrava telesna drža zahteva več kakor samo to, da stojite naravnost, ampak tudi vaje za hrbtenico – je pomemben del vašega dolgoročnega zdravja. Gokhale metoda posameznika uči, kako se izogniti škodljivim položajem in ga vrača nazaj v stik z naravno držo in gibanjem, s čimer preprečuje pojav bolečine v križu.

Samopomoč vas bo pripeljala le do določene točke in če zares želite preobraziti svojo telesno držo, je obisk brezplačne delavnice Gokhale metode najboljši začetek za vas.

Sabina Blumauer vas bo na delavnicah seznanila z konceptom prirojene drže, osnovnimi vajami za hrbet in s tehnikami, s katerimi boste lahko začeli vzpostavljanje zdrave drže in se vrnili v aktivno življenje. Gokhale metoda zmanjša stres in bolečino v hrbtu oziroma bolečino v križu, prepreči poškodbe in poveča vašo energijo in fleksibilnost.

vaje za hrbtenico