Kaj je v resnici cilj regresije?

Mnogo ljudi, ki jih srečam, želi vedeti, kaj so bili v preteklem življenju. Povem jim, da to ni pomembno, pomembno pa je, kaj so čutili in kako je to vtisnjeno v njih. Kar spremeni naše življenje, ni interes za zgodbo, temveč interes za čustvene naboje in rane, ki smo si jih v preteklosti pridelali in ki jih lahko s pomočjo regresije občutimo, osvobodimo in dosežemo svobodo v tem življenju. V tem prispevku si bomo pogledali,  kako vam lahko regresija pomaga in kje omogoči spremembo.

POT V SEBE IN V JASNOST

Pri procesu regresije gremo vase, zato da sami zase spoznamo resnico o sebi. Noben terapevt nam ne more povedati kdo smo, lahko pa nas z vprašanji vodi v globino do lastnih občutkov, ki so tam shranjeni. Pri tem nas običajno umsko razmišljanje (krajše OMC), lahko le ovira. Gre za pot čutenja in ne razmišljanja.

Tradicionalen vstop v notranjost je skozi zavedanje v tretjem očesu. Mnogo kultur naš um prikazuje kot labirit, ki je poln pasti (vzorcev, mehanizmov) in skozi katerega se moramo prebiti, da spoznamo sonce v njegovi sredini, ki pa je naš Višji Jaz. Pri regresiji se učimo prepoznavanja, razlikovanja in skozi ta proces regresija krepi občutek jasnosti, mehča rigidnost uma in krepi tiho intuicijo

IZ RAZMIŠLJANJA V ČUTENJE

V sodobni družbi je razum zelo cenjen in večina ljudi se z njim identificira: “Sem to, kar razmišljam, da sem”. V resnici je bistvo našega obstoja onkraj omejenosti običajne glasne umske zavesti (OMC). Iti ven iz glave, čutiti svoje telo, čustva in občutke je pot do širše slike o tem, kdo smo in kako gledamo na svet.

To, da smo v stiku s svojimi doživljani in da čutimo, je predpogoj za ustvarjanje življenja, ki ga želimo živeti. Kako bomo vedeli, kaj je naše poslanstvo, če nismo v stiku s svojimi občutki, ampak namesto tega vse zgolj racionaliziramo? Enako velja za odnose. Ko omenjam občutke, gre za tiho vedenje znotraj nas. Tiho vedenje nam omogoča tudi prepoznavanje, kdaj smo v čustvenih reakcijah in kdaj impulzivno delujemo iz teh reakcij. Tiho vedenje je notranji kompas, ki nas bo vedno vodil po pravi poti. 

IZBOLJŠANO ZDRAVJE

Stranski produkt mehčanja umskih vzorcev in čustvenih nabojev je, da se tudi v fizičnem telesu lahko določena stanja izboljšajo. Npr. pride lahko do odprave želodčnih težav ali odprave bolečin v maternici. Nekatere osebe so z močnimi preboji v regresiji končno bile sposobne zanositi in donositi otroka. Nekateri ljudje poročajo o odpravi težav s kožo. Kadarkoli je v ozadju bolezenskih stanj močan čustven naboj (čustvena rana oz. samskara) in blokada, lahko pričakujemo, da bo sprostitev naboj imela vpliv na fizični nivo.

Čeprav izvajanje IST regresije lahko privede do mnogih izboljšanj v fizičnem zdravju posameznika, pa to ne sme biti glavni razlog, da se je udeležite. Glavni razlog naj bo želja po spoznavanju sebe in globlje resnice o svojem življenju. Na ta način bo motivacija obrodila mnogo več sadov. Dobrodošli, da tehniko preizkusite sami zase: Regresija | Sabina Blumauer

.

Napisala: Sabina Blumauer, izvajalka IST regresije

Knjiga - Rešite se bolečin v hrbtu

Spoznajte in preizkusite tehniko IST regresija!

Kliknite spodnji gumb in si rezervirajte termin!