Temeljni tečaj Gokhale metode2019-11-09T20:33:37+00:00
Delavnica Gokhale metode

Temeljni tečaj Gokhale metode

Gokhale metoda je vodilna metoda na svetu pri odpravi bolečin v hrbtenici s pomočjo spremembe telesne drže.

Na temeljnem tečaju Gokhale metode se v šestih lekcijah (6 x 90 min) podrobno posvetimo telesnim položajem, ki jih uporabljamo vsak dan – sedenje, ležanje, prepogibanje, stanje, dviganje bremen in hoja. Dodatno se naučimo tudi nekaj vaj za krepitev mišic za hitrejši napredek.

Najprej se naučimo hrbtenico varno podaljšati in razbremeniti bolečine pri sedenju in spanju, nato začnemo graditi na pravilnem naklonu medenice in J-obliki hrbta. Preko učenja stoječega položaja, postane večurno stanje mnogo enostavnejše. Preko učenja aktivacije trebušnih in hrbtnih mišic bo vsako dviganje bremen ali aktivnost postala varna za vašo hrbtenjačo in medvretenčne diske.

V četrti lekciji se posvečamo dodatnim vajam za moč notranjih trebušnih mišic in fleksibilnost v nogah ter načinu prepogibanja, ki bo vaš hrbet in kolena obvarovalo za vedno. Ko se naučimo vseh teh elementov, se podrobno posvetimo še hoji.

»Tri dni po začetku tečaja me je na plavanju nekaj begalo. Po nekaj dolžinah se mi je posvetilo, da me prvič po letih rednega plavanja ne tišči v križu. Pozitivno spremembo je nekaj dni kasneje potrdil tudi maser, ki je začuden ugotavljal, da ima z mojim hrbtom manj dela. Ta hiter učinek je ključen element metode Gokhale. Že ogled videa z navodili za pravilno sedenje, prvih nekaj strani knjige ali prva ura tečaja nam dajo vedeti, da metoda deluje. To spoznanje je še posebej presenetljivo, ko se zavemo, da nam metoda pravzaprav ruši dolgoletne vzorce drže in gibanja. Knjiga in tečaj sta strukturirana tako, da se počasi učimo zahtevnejših elementov in sproti spoznavamo, zakaj in kako metoda deluje. Toda pravo odkrivanje vseh podrobnosti se odvija še mesece, morda leta, po opravljenem tečaju. Pri tem mi je v nepogrešljivo pomoč učiteljica Sabina, ki je še nisem uspel presenetiti z vprašanjem in katere odnos do strank se zdi naravno topel, a profesionalen.«

Janez Š., Ljubljana

Še več podobnih zgodb o uspehu je tukaj.

Tečaj je zaključena celota, ki vas preko vizualnega, intelektualnega in gibalnega pristopa privede do uspešne integracije novega znanja in ustvarjanja novih navad.

Po tečaju ste pripravljeni, da sami sebe vodite naprej. Izobraževanje poteka zelo individualno, v majhnih skupinah (do max 8 ljudi) in je namenjeno vsem s težavami v hrbtu, sklepih, mišicah, vključno s hernijo diska, skoliozo, stenozo, težavami s koleni, kolki, piriformis sindromom, inkontinenco itd.

Ravno tako je tečaj namenjen vsem, ki želite trajne spremembe in izboljšave telesne drže.

Če imate bolj kompleksno zgodovino poškodb, operacij ali bolečin, se najprej priporoča individualni začetni posvet.

»Sabina mi je predano in vestno predstavila metodo. Ob tem sem ugotovila, koliko dodatnih podrobnosti pridobim na tečaju, ki jih samo z branjem knjige nisem in jih verjetno sploh ne bi. Metoda je zelo učinkovita, vendar le za osebe, ki so pripravljene spremeniti svoje navade. Kako se mi je spremenilo spanje, ko sem se končno privadila zaspati z iztegnjenim hrbtom ter sem opustila domač fetus položaj! Medtem ko stanje in sedenje po novem vzorcu sprva deluje nekoliko nenavadno, se sčasoma obrestuje. Ko telo opusti stare vzorce, ugotoviš, koliko lažje je v novi drži.«

Vesna P., Ljubljana

»Metoda me je navdušila predvsem zaradi poudarjanja pravilne drže telesa, povsem drugačne od vsega, kar sem do tedaj smatrala za pravilno. Naučila me je pravilno sedeti, stati, hoditi in spati. Na preprost in logičen način nas opomni na osnovne naloge posameznih delov telesa, ki smo jih kot otroci nagonsko uporabljali, nato pa zanemarili. Prepričana sem, da mi bo pravilna telesna drža še naprej pomagala pri lajšanju bolečin v križu, ki me pestijo zadnja leta.«

Jasna M., Maribor

Prijavite se na tečaj!

Na tečaj se lahko prijavite s klikom na spodnji gumb, kjer lahko preverite tudi termine naslednjih tečajev. Za več informacij pokličite 031 880 220 ali pišite na info@sabinablumauer.si.

Cena tečaja je 430 eur na osebo. Plačilo je možno tudi v obrokih.

PREVERITE TERMINE IN SE PRIJAVITE!

Preusmerila vas bom na uradno spletno stran www.gokhalemethod.com.
Na dnu strani so navedeni termini pod rubriko Foundations Course.
Prijavite se s klikom na gumb Info & Sign up.