JOGA, VARNA ZA HRBTENICO

Imate pogoste bolečine v križu ali vratu? Se zaradi tega počutite omejeno pri gibanju in vadbi? Vabljeni na 2h delavnico, ki bo 100 % podprla zdravje vaše hrbtenice, jo razbremenila, pravilno raztegnila brez krivljenja in tako odstranila tveganja za poškodbe med gibanjem.

Žal si prepogosto ljudje z vadbo nakopljejo bolečino. Naravna telesna drža je zato temelj, ki bo vaše gibanje in počutje spravil na nov nivo, ne glede na to, ali ste začetniki v ali že mojstri v določenem športu.

Program delavnice: 

V prvem delu delavnice se bomo posvetili primarni telesni drži pod vodstvom certificirane učiteljice Gokhale metode, Sabine Blumauer. Dobra telesna drža vam bo pomagala do naravnega raztega hrbtenice 24 ur na dan, kar bo vašemu telesu omogočilo življenje brez bolečin v mišicah in sklepih, jasen fokus, večjo pretočnost in regenerativno sposobnost. To telesu lahko zagotovi dnevne potrebe po zdravem gibanju, daje mišicam razteg in njihovo krepitev. V tem delu delavnice se bomo posvečali dobremu stoječemu položaju, prepogibu, raztegu hrbta, rotaciji trupa, postavitvi vratu in ramenskega obroča, …

V drugem delu delavnice bomo principe dobre telesne drže vključili v prakso jogo, s certificirano učiteljico joge, Živo Leskovšek. Imate na tem mestu zadržke, ker mislite, da morate biti za jogo fleksibilni? Fleksibilnost je posledica joge in ne pogoj izvajanja. Poleg fleksibilnosti vam bo joga prinesla miren um, sprostitev, lahkotnost in dobro oblikovano telo. V tem delu delavnice bomo naredili daljšo vadbo joge stoje.

Za koga je ta delavnica?

Delavnica je primerna tudi za tiste, ki se ne soočate z bolečinami v hrbtenici in jo želite le preventivno zaščiti oz. se gibati varno za vašo hrbtenico. Primerna za moške in ženske vseh oblik in starosti. Za tiste z nič, malo ali veliko izkušnjami z jogo.

.

Zakaj se pridružiti? 

Ker bo delavnica potekala v živo, vas bova lahko učiteljici opazovali in sproti popravljali vaše gibe in položaje, tako da se boste naučili dobre vadbe in podpore svoji hrbtenici, 100 % v korist vašemu zdravju. To je drastično drugače od navadne vodene joge, saj so v tej delavnici vsi principi skladni s primarno telesno držo oz. Gokhale metodo in je cilj pravilen razteg hrbtenice.

Kje?  v Petrovčah pred dvorcem Novo Celje, v primeru dežja pa v Vivine studiu, ki je prav tako v Petrovčah (točno lokacijo prejmete po prijavi).

Kdaj?  torek, 27. 6. 2023, ob 18:30

Cena delavnice? 20 € za predplačila, 25 € na dan delavnice.

Znesek delavnice nakažite na: BLUMI Sabina Blumauer s. p., Dolenjska cesta 23C, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 6100 0001 2599 871, BIC: HDELSI22 (Delavska hranilnica), Namen: Joga, Sklic: lahko pustite prazno.

.

Delavnico vodiva: 

Sabina Blumauer, učiteljica temeljnega tečaja Gokhale metode
Svoje življenje jemljem kot duhovno potovanje, na katerem so me vedno zanimale globina človeka, povezanost in vitalnost. Kot temelj zdravega življenja jemljem čutenje sebe in prizemljenost v svojem telesu. Že 10 let se tako ukvarjam z Gokhale metodo in ljudi vodim do ponovne vzpostavitve dobre telesne drže in s tem nežne odprave bolečin v hrbtu, mišica, sklepih. Poleg Gokhale metode obožujem ples in poučevanje swing in blues plesa, ki sta v mojem življenju še iz časa študija biologije. V iskanju globljega smisla življenja pa sem leta 2015 odkrila meditacijsko šolo Clairvision, s katero se lahko v globino posvečam raziskovanju notranjih prostorov človeške zavesti in ljudem s pomočjo IST regresije pomagam do stika s seboj, osvobajanja ujetih čustev in radostnega življenja tu in zdaj. 

Živa Leskovšek, certificirana učiteljica joge
Sem certificirana učiteljica joge, ki jo učim že 6 let, sama pa jo izvajam že od osnovne šole, ko sem jo začela obiskovati z mami. Moj pristop je celosten, a preprost in pristen. Sama sem pristopila in začela z vadbo joge, da se naučim prisluhniti svojemu telesu in duši, kar bo tudi pri jogi z mano največji poudarek. Če si ne znamo prisluhniti, ne moramo ugotoviti, kaj nam ustreza, kaj nas boli, kako se počutimo in zakaj se tako počutim. Joga pa je bila in še vedno je, odlično orodje, s katerim se učimo ravno to. Poleg joge vodim tudi ženske kroge, kakav ceremonije, zvočne meditacije in vikend oddihe.